Az érkezés napja

Aki azt gondolja, hogy ilyenkor kevesebben vannak a repülőkön, az rettentően téved. Tegnap a Berlin – Szaloniki járat majdnem tele volt.
Ráadásul volt pár gyanúsan köhögő és prüszkölő utas is. Miért nem tud ilyenkor maradni a seggén az, aki beteg? Oké, lehet, hogy nem koronás, de basszus…
A gép többi 179 utasa meg gyilkos tekintettel figyelte minden egyes megmozdulását. Hozzáteszem, hogy a köhögő utas pont előttem ült és az egyik gyilkos tekintet az enyém volt. Nem mondom, hova kívántam a faszit minden egyes köhintésénél. 

A görög határellenőrzés nem volt vészes. Senkit nem szedtek ki a sorból, pedig mindenki megkapta az SMS-t, hogy számítson arra, hogy letesztelik és míg nem kapja meg a negatív eredményt, addig maradjon a szállásán, ne menjen sehova.
Hozzáteszem, hogy míg Fuerteventurán legalább beszkennelték a QR kódot, itt egy faszi SZEMMEL nézte az értelmetlen rajzolatokat. 😀 Volt értelme? Nem!
Teljesen vicc az egész.

Az aranyos férjem ügyesen rendelt titokban egy taxit a reptérre még otthonról mert a szállodánk közölte, hogy a koronára való tekintettel most nincs transzfer. Oké. Azt is írta a szálloda, hogy a reptértől kb. 25 euróért hoznak el minket random taxival, a rendelt, névre szóló taxi meg 20 euró volt.

Szaloniki új reptere gyönyörű. Nekem nagyon tetszik az ilyen girbegurba modern reptér stílus, meg az is látszik a reptéren, hogy rohadtul nagy. Fene sem gondolta volna, hogy ekkora leállás lesz hirtelenjében. Remélem egyszer megtérül a befektetésük. 

A taxis egy iPadre írta a nevünket így azonnal meg is találtuk egymást.
Ha azt mondom, hogy görög taxi, akkor tudod, hogy egy Mercédesz jött értünk. Ez olyan tipikus görög. 😀

Én, aki két évtizeden át minden évben voltam Görögországban többször is, viszont az utóbbi pár évben “valamiért” kihagytam az országot… hirtelen azt éreztem, hogy itthon vagyok, hogy jó itt és azon gondolkoztam, hogy “hogy a fenébe tudtam kihagyni eddig?” Nyilván azért mert Görögország túl közel van és mostanában inkább a különlegesebb desztinációk iránt érdeklődünk, ahol valami extrát láthatunk, tapasztalhatunk, Görögország meg mindig elérhető és közel van, ráadásul nem különleges. 

Mindig a két kisöregre gondolok, akikkel “együtt” nyaraltunk Lefkadán.   Egyikük 92 éves volt, a másikuk csak 87 viszont minden egyes évben elmentek Görögországba pár hétre. Mert az jár nekik. Semmi luxust ne képzelj, legolcsóbb út, legolcsóbb szállás, de mentek és ez volt a fontos. Az idősebbik bácsi tök süket volt, ráadásul tájékozódni sem tudott már, és arra hogy beszél valamilyen nyelven… nos arra ne is gondolj. Mentek.
Egyszer az idősebb bácsi kizárta a fiatalabbikat és valami módot kellett találni arra, hogy a fiatalabb bácsi bejusson az apartmanba. Egyébként otthonról hozták a kaját, hogy arra se kelljen költeni. Hihetetlen figurák voltak, és remélem, hogy még bátran járják az országot együtt.
Jó ilyet látni. Példaértékű a két kisöreg. 

Na, de vissza az élménybeszámolóhoz… 

A taxi hamar elhozott minket a szállodához. Enyhén ízléstelen ötcsillagost képzelj el. Oké, aki kitalálta, hogy ezt a stílust nyomassák, annak ez volt maga a tökéletes stílus. Műanyag kristálycsillárok, oroszlánfaragás a liftben, de majd mutatok fotókat. 
Nem panaszkodom, mert én találtam ki és én vadászok a furcsa stílusú szállodákra valamilyen érdekes kattanás miatt. Ez van.

A Balaton egy értékelhetetlen fotón, de legalább felismerhető

A recepciós hölgy becsekkolt minket, de mi megkérdeztük, hogy van-e tengeri kilátásos szoba. Merthogy a Bookingon nem láttunk csak olyat, ami két külön ágyas a tengerre nézők között. Erre kiderítette, hogy kétágyas, de az ágyak egymás mellé vannak tolva, szóval majdnem megfelel egy “normális” ágynak.
Az ára először 88 euró volt extrában, aztán mondta, hogy inkább másnap a főnökkel beszéljük meg hogy mennyit kell még fizetnünk (előre kifizettük a szállást) ekkor még az is elhangzott, hogy 135 euró extrában.
Hogy rövidre zárjuk a dolgot, elmesélem, hogy extrában végül 80 eurót kellett fizetni és ahhoz képest, hogy tök ugyanez a szoba “egyben” foglalva ha jól számolom 250 euróval lett volna drágább, kifejezetten jól jártunk. Jó lecke ez abból, hogy hogyan szerezzünk olcsóbban sokkal jobb szobát.

Szeirntem nehéz lett volna űberelni a szobánk kilátását.

Elfelejtettem mesélni, hogy itt 15 fokkal van melegebb, mint Berlinben és a pártatartalom meg nyilván lényegesen magasabb. Kifejezetten jó az idő szerencsére.

Én annyira örültem annak, hogy hallhatom a tengert meg hogy itt vagyunk, hogy egész éjszaka be voltam sózva ezért rémesen szarul aludtam. Persze segített az is, hogy hajnalban két kutya randalírozott kint a parton aztán meg egy macska nyávogott valahol igen hangosan. De ez Görögország.

Milyen intézkedések vannak a szállodában?

Érkezéskor lemérték a hőmérsékletünket. Ennyi. Hogy a szobában extrém takarítanak-e azt nem tudom, és azt sem, hogy a covid-ra való tekintettel tűnt-e el a kávé vagy teafőző (leginkább mindkettő) a szobából, mindenesetre ez hiányzik.

Na, ennyi volt az érkezés napja.
Ilyen a szálloda: