Hajós füstölgős

Szeretnék megint hajózni, ami valószínűleg nem újdonság. Igen ám, de egy ilyen helyzetben az ember nehezen tud hónapokra előre tervezni. Vagyis tudna, ha nagyon merész lenne.
Viszont roppantul megkönnyítené a helyzetet, ha a hajóstársaságok felfognák az emberek érdekeit.
Oké, megértem hogy napi szinten milliókat buknak euróban (valószínűleg) és ha már bukta van, akkor azt jó lenne minimalizálni, de ebben a helyzetben szerintem az együttműködés sokkal könnyebben kihozná őket a slamasztikából, mint a keménykedés.

A Costa jól nyomja!

Igen, megint a Costát fogom dicsőíteni minden előzmény ellenére, de több dolgot is tett, ami nagyon tetszik.
1: Semmibe nem kerül, de küldött boldog szülinapot levelet. Ez nyilván egy marketing fogás, de nagyon kedves dolog. Volt a levélben link, hogy hátha szeretnék foglalni a szülinapom alkalmából egy krúzt. Nem foglaltam, de legalább csorgattam a nyálam.
2: Neki van olyanja, hogy 48 órával az indulás előttig le lehet mondani az utat. Mennyire jó már?!
Ez annyira megtetszett, hogy szét is néztem alaposabban náluk, az más kérdés, hogy nem találtam megfelelőt vagy érdekeset.

MSC?! Hát… köszi…. 😡

1, Náluk most két elmaradt utunk is van ha jól számolom. Semmi „Oh, de sajnáljuk”, satöbbi nem volt, ráadásul még vouchert is kellett volna kapnunk, ami nem érkezett meg semmilyen formában sem, pedig nem tegnap derült ki, hogy meghiúsul az út.

2, Semmi szülinapi üzenet, pedig nem összesen 2 hetet töltöttem náluk, mint a Costánál…

3, És itt jön a fájdalmasan „WTF”…. mert miközben a többi társaság azon küzd, hogy visszaszerezze az utasokat és minél flexibilisebb legyen, nos, ezt az MSC nem igyekszik túlszárnyalni.
MAXIMALE FLEXIBILITÄT címszó alatt egy olyan ULTRA GAGYI ajánlattal állt elő, hogy ha 21 NAPPAL előbb törlöd az utat, akkor „CSAK” 50 eurót kell fizetned büntiből. És ezt a német oldalon említi, az angol oldalukon nincs megemlítve.


Royal Caribbean – Azta! 🤩

MÉG nem utaztam velük, de ennél jobbat nehezen lehet kitalálni szerintem.
1, 48 órával az indulás előtt le lehet mondani az utat. Tök jó. Bünti nincs, ha jól láttam.
2: És ez az, ami igazán tetszik, és ezt mindenhova bevezethetnék. Mert milyen már az, hogy az ember megvesz egy jegyet vagy befizet egy útra, aztán meglátja fele annyiért… (ilyen még nem volt, de volt már hogy buktunk rajta).
Szóval kitalálta a RC, hogy : „NEW! Best Price Guarantee -Spot a better price on your booked cruise? Our Best Price Guarantee lets you take advantage of a better price up to 48 hours before your sail date — just give us a call. You’ll receive the difference as a non-refundable onboard credit inside final payment or rate adjustment outside final payment.”
Szerintem menő.

Hát, erről ennyit.
Szerintem nagyon ráférne az egész krúz iparra egy kis vérfrissítés.

További hajózós poffogásaimat és áradozásaimat itt olvashatod: HAJÓZUNK!