Felzabáljuk Berlint – A legszebb fagyikelyhek: Gelato – Potsdamer Platz

A felzabáljuk Berlint szerzőinek fájó pontja ez a fagyizó, ugyanis nem tudom lehet-e szebb és jobb fagyikelyheket készíteni, de erősen kétséges számomra. Jobbakat biztosan, de szebbeket… nehezen.
A Dw adásában hallottam először két éve erről a fagyizóról, azóta rendszeresen megfordulunk ott.
A Café e Gelato ráadásul minden nap nyitva van, pluszban a város (egyik) közepén, a Potsdamer Platzon álló Arkaden pláza első emeletén található pont a főbejárat fölött. Mert legalább száműzték volna magukat… 😀  Másik „bűne” a kiagyalóinak, hogy a fagyik többsége bio.

A Café e Gelato igen forgalmas és néha meglehetősen nehéz asztalt találni, hiába legalább 50 asztalos a hely.
Már eleve az étlap is olyan csábító, hogy a nézegetésétől menten felmegy az ember cukorszontje, de mellette szól, hogy vannak „sima” fagyikelyhek, kávés csodák, diétásabb verziók rengeteg gyümivel, de gondoltak a gyerekekre is és az egyébként nem annyira édesre vágyókra, mert a „gonoszok” szendvicseket is készítenek meg mindenféle egyszerűbb kajákat.
Hozzáteszem, hogy a szendvákat én még nem kóstoltam, pedig körülbelül egy-két havonta „véletlenül” elvetődünk oda fagyit enni.

(Én, fagyit eszem, aki utálom a fagyit… De mentségemre szolgáljon hogy bár Berlinben a fagyi körülbelül 1,2 euróba (meg onnantól fölfelé) kerül gombóconként, de nem a Budapesten megszokott gagyi, csupa festék, csupa mű hozzávaló mineknevezzemek, hanem igazi gyümiből vannak, nem porból, hanem tejből készülnek és nem tejporból.
Szóval rászoktam a fagyira itt, ami elég gáz és roppantul sajnálatos dolog, de ilyen körülmények között ember legyen a talpán, aki ellen tud állni)

Berlin kezdi magát egy ínyenc fagyifővárossá kinőni mert egyre több az extra fagyit készítő, prémium hozzávalókat használó fagyikészítő műhely, sőt, van egy csomó, ahol olyan fagyikelyhetek készítenek, hogy inkább nem mesélem el. Jobb ez így mindenkinek. Oké, majd ha lesz rendes fotóm, akkor bemutatom miről van szó, de nagggyon brutáááál… 👌🏻

Szóval a a Café e Gelato a Potsdamer Arkadenben egy jó hely és köszönöm a weboldaluk készítőinek, hogy gondoltak az emberiség többi részére és fekete-fehérben tették fel a képeket, illetve hogy csak néhány fagyikehelyt mutogatnak ott.

Ha nagyon kíváncsi vagy és meg akarsz éhezni, akkor itt van egy csomó kép, gugli barátunknak köszönhetően, de hozzáteszem, hogy az én fotóim és a valóság között is igen nagy a különbség mert az ember nem tud olyan csodás képeket készíteni, amik teljesen visszaadják a látványt,  szóval képzeld magad elé a fagyikat. Vagy inkább ne. Jobb, ha nem.

Mennyibe kerül egy kehely?

Attól függ. Szerintem 3 eurótól indulnak, de van egy körülbelül fél méteres gyümölcsös kehely is, ami 22 euró és brutál nagy, ez a legdrágább. Az utóbbit még nem kóstoltuk mert szerintem az egy hadseregnek elég lehet, de majd ha egyszer többen beszabadulunk oda, akkor… de listás már egy ideje. 🙂

Hol van? Potsdamer Platz Arkaden, Alte Potsdamer Straße 7, 10785 Berlin
Mikor van nyitva? Gonosz módon minden nap reggel 10-től este 22:30-ig.
Mennyi időt szánj rá? gyors a kiszolgálás, szerintem max. egy órát
Mennyibe kerül? Egy átlagos kehely 6,5 eurótól indul, a max az 22 euró, ha jól figyeltem.

Felzabáljuk Berlint – Gelato a Potsdamer Arkadenben

Felzabáljuk Berlint - Gelato kelyhek
Így szerencsére nem olyan csábító, mint élőben, ráadásul az sem látszik, hogy milyen nagyok.
A bal oldali az egy jegeskávé -szerintem – brutál mennyiségű fagyival,  – ami legalább 2 nagy gombóc –  nyakonöntve annyi kávéval, amennyi egy lónak is elég lenne, hogy egy hétig fusson egyhuzamban.
A tetején a tejszínhab az igazi tejszínhab, szóval Norbi update ezer.
A kis csokiizék a tetején már nem is számítanak.
A jobb oldali csoda az egy erdei gyümölcsös kehely, amiben vanília,- mangó,- és eperfagyi volt. Természetesen ez is nagyon diétás.
Azt eddig kihagytam, hogy a gombóc az itt nem az a minigombóc, amivel Mo-n kiszúrják az ember szemét, hanem tényleg egy rendes gombóc. Nemtom hány deka, nem is akarom tudni.

Felzabáljuk Berlint - Gelato palacsinta

 

Ez a fönti a diétásabbik dolgok egyike. Egy óriáspalacsinta (frissen sütve, természetesen) rajta egy gombóc fagyi meg amit láttok. Hozzáteszem, hogy a forró palacsintán a hideg vaníliafagyi merénylet volt az emberiség ellen, főleg azzal a házi készítésű lekivel, amire rátették.

Felzabáljuk Berlint - Gelato eperkehely

 

Ennél az epres fagyikehelynél az a szerencsétek, hogy béna a kép. Az alján forró epercucc van, rajta a fagyi meg amit láttok.
Szintén roppantul diétás darab.

Hát, szóval ilyen ez a teljesen felháborító hely.

Menjetek el, ha arra jártok, nem fogjátok megbánni, csak másnap, amikor lehet dupla köröket futni meg duplán edzeni, mert bizony egyikből sem spórolnak ki semmit.
Egyszer ettem egy Malaga nevű kelyhet, abban isteni finom rumba áztatott mazsolák voltak, abból a nagyfajta, aranyszínű mazsiból.. és egyszer egy magvas kelyhet is ettem amiben rengeteg volt a mogyi, a dió és minden ilyesmi. Az is jó volt, sajnos.

Hol együnk Berlinben? Jó kajáldák Berlinben:

Felzabáljuk Berlint – Az új albán kajálda
Karl- Marx- strasse
De egy csomó kajás poszt van, szóval csak bogarássz.