A berlini időjárás, tényleg szar?

berlin utazás látivalók

„Négy nap lehangoló szürkeség után végre kisütött a nap” írja valaki. Ugyanabból a városból, ahol én is tartózkodom, élek.
Szerintem meg tegnap is csodás idő volt, ma is az van! 🙂

Mert mire fókuszálunk? Arra, hogy van néhány felhő az égen, vagy arra, hogy amúgy süt a nap?

Én arra, hogy süt a nap. Ha valaki azon sopánkodik jó magyaroschan, hogy de szar az  idő, akkor bármilyen idő is van, az nem lesz elég jó neki.

Berlini felhők a tévétoronnyal

De ezt nálam sokkal jobban megfogalmazta egy venezuelai Budapesten lakó blogger: „a magyarnak tökéletesen mindegy milyen idő van. Nem jó, ha süt a nap. Nem jó, ha esik az eső, de az sem, ha hideg van, az sem ha meleg van. A magyarnak semmi nem jó, lényegében bármilyen időjárásra panaszkodik, ahelyett, hogy elfogadná, és örüllne az aktuális időjárásnak”.

Hát, ennyi.

Az tény, hogy a berlini időjárás nagyságrendekkel kiegyenlítettebb, mint a budapesti. Nincsenek benne 60 fokos különbségek. Stabilan -10 és +30 között van, nem -20 és + 40 között. És az a 10-10 fok nagyon nagy különbség! Pont az, amikor szarráfagysz a hidegben vagy amikor hőgutát kapsz nyáron.

Gyakran esik az eső?
Nézzen körbe az illető, és állapítsa meg, hogy itt zöldebb a fű, a fák zöldellnek, nem száradnak ki, nagyságrendekkel tisztább a levegő.

Tipikus valamit, valamiért dolog.
Én azt hiszem, jobban viselem az esőt, mint a hetekig tartó szmogot. De ez nyilván mindenki vérmérsékletétől függ.

Lehet a szelet is utálni itt, de az hozza a tengerről a friss levegőt. Szerintem friss levegő is kell a városnak.

🙂