Kiugrottunk a mozgó taxiból és csak futottunk a fény felé

Egy csodálatos nap végén  hirtelen rájöttünk, hogy későre jár és ideje lenne visszamenni a városunkba.
Ezzel annyi volt a probléma, hogy onnan párszáz kilométerre, délre feküdt.

Egy arab országban jártunk, az ezredforduló utáni békés, viszonylag kiszámítható időszakban, vagyis a turista ritka volt, mint a fehér holló…

Beszálltunk egy iránytaxiba, ami úgy működött, hogy (mivel jó messze mentünk) a sofőr megvárja azt, hogy tele legyen a kocsi, majd ha megtelt elindul és a lehető leggyorsabban lefuvarozza az utasokat a célállomásra.

Szóval beültünk a taxiba, amiben- bár 9 személyes volt,  – rajtunk kívül csak a sofőr és valami ismerőse, barátja ült.
Indultunk azonnal, mire mi elkezdtünk kérdezősködni, hogy mégis merre, mennyiért, de a sofőr és a barátja csak annyit kérdeztek, hogy beszélünk-e arabul vagy franciául.

Nem.

Ők meg nem beszéltek angolul, spanyolul, olaszul, oroszul, de még magyarul sem. 😀

És innen kezdődött a rémálom

Nekünk az egész bűzlött, de nagyon, hogy ez itt nem békés irányzaxizás lesz párszáz kilométeren kereszül, hanem egy sima rablás, ezért magyaráztuk a sofőrnek, hogy álljon meg. De nem volt hajlandó.

Voltak hangos szavak is, nagyon nem akart minket megérteni. Mi meg összenéztünk, és megbeszéltük, hogy a követező lámpánál kiugrunk.

A taxi még mozgott amikor mi kiugrottunk, egyikünk jobbra, másikunk balra … és szélsebesen futásnak eredtünk egy forgalmasnak vélt és kivilágított utca felé.

A sofőr mellett ülő egyén arabul kiabálva futott utánunk, de mire kiértünk a széles útra már nem volt mögöttünk.

Megúsztuk.