Szeptember 14, 2021 helyzetjelentés

Majdnem elfelejtettem megírni a helyzetjelentést. Ez szerintem azt is mutatja, hogy végre beindult az élet, pörgés van – a maga lassú módján pörgés (🤔 hogy is van ez?). Lényeg az, hogy kezd hasonlítani az élet arra, amilyen másfél – két évvel ezelőtt volt. Most Szeptember 14 úgy telt, hogy én egész nap dolgoztam aztán délután elmentünk shoppingolni. Micsoda luxus! 🙂 

Utazások, végre!

Egyrészt majdnem két hétig voltunk erre – arra, most meg egyik utat szervezem a másik után. Hirtelenjében időt kell szakítanom arra, hogy az elkövetkező legalább négy utazást leszervezzem.
Nagyon jó ez így!
Előre izgalommal tölt el, micsoda kalandjaink lesznek! Lesz mit mesélnem majd vénségemre, az biztos 🙂
Most egyébként Magyarországon, aztán Santorinin majd Ioson és Míkonoszon voltunk. Nem volt tervben ez az út, de ha nem mentünk volna el, akkor buktuk volna a szabadnapokat, az meg enyhén szólva luxus. Szóval elmentünk nyaralni. 🤩
Igazi nyaralás volt ám, nem dolgozással egybekötött!

Vírushelyzet Berlinben?

Csökkenőben van az új megbetegedések száma. Itt Berlinben felment 86-ig a 100.000 főből, aztán elkezdett csökkenni. Szóval reményteljes a helyzet. A lakosság 67%-a be van oltva.

Mit szabad és mit nem?

Zárt helyen maradt a maszkhasználat.
Zárt helyre (élelmiszerüzlet és gyógyszertár kivételével) azt hiszem, csak az oltottakat vagy a felépülteket engedik már be. Tesztelteknek nulla joguk van. De lehet, hogy ez csak tervezet.
Mindenesetre, aki eddig nem oltatott, annak innentől igen nehéz lesz az élete. Olyan tervezetről is olvastam, hogy aki nem oltatott és elkapja a kórságot, az nem kap táppénzt.
Nyilván arra megy ki a dolog, hogy mindenki oltasson. El fogják érni.

Oltatlanság és helyesírás hiánya

Feltűnő, hogy az az oltatlan, aki szentül meg van győződve arról, hogy ő a titkolt, tuti infó birtokában van, “bennfentes” és ezt hangoztatja is … na annak a helyesírása tragikus. Van -eddig értelmesnek gondolt ismerősöm- aki elkezdett borzasztó helyesírással írni, ezzel párhuzamosan lesajnálni az oltottakat. “Hát, ragad rád a mágnes, te szegény, meg fogsz halni! Beoltottak a “csipsszel” mert bedőltél az átverésnek, majd rádkapcsolják az ötgét és annyi neked, majd meglátod!”
Bárhogy is van, itt ebben a fejlett, ámde internet és telefonhálózat szempontjából a harmadik világba (sem) tartozó Berlinben néha a 3G-nek is örülünk.

“Rossz” oltással sehova sem?

Vannak olyan országok, ahol még csak most kezdik az oltást az orosz oltással. Az meg ugye az EU-ban nem elfogadott, tehát semmit nem ér a határon.
Ez érdekes helyzet lesz a jövőben, kivéve ha az EU mégis elfogadja ezt az oltást is. “Némi” nehézséget jelent ez családon belül. Mert ugye csak a fejlett és gazdag nyugaton lehet választani az oltásból. Csomó országban “ez van, ezt kell szeretni”.
Érdekes lesz ez.
Így állunk szeptember 14 délután.