Mostanában olvastam – A PÉNZRŐL (is) 1.

Mert az ember gondolatai “okozzák” az érzelmeket, amiktől az ember midenféle tettekre szánja el magát, amitől viszont eredményei lesznek. Szóval az eredményekhez bizony, kellenek a gondolatok. Úgyhogy olvastam, olvasok.
Ezeket olvastam az elmúlt pár hónapban:

Tim Ferris – 4 órás munkahét


Tim Ferriss -4 órás munkahét. Rég el akartam olvasni, de most végre sikerült 🙂 és nagyon nem bántam meg.
Tök jól hangzik, hogy valaki heti 4 órát dolgozzon, ugye? És nem is képtelenség. A könyvben ott van levezetve és elmagyarázva, mit hogyan, miért. Címekkel, ajánlásokkal, szóval tényleg minden ott van, csak el kell indulni.

Egyébként most jelent meg egy új könyve a pasinak, de azt inkább offline könyvben szeretném olvasni, úgy áttekinthetőbb. Mondjuk az sem egy könnyű lányregény ahogy elnéztem, de hasznos lesz.

Almási Kitti – Irigység, kibeszélés, rosszindulat


Miért olvastam el? Nem azért mert én irigy vagyok, rám tényleg nem jellemző. Tökre örülök más sikereinek és eredméyneinek és mivel az elmúlt években kiveszett belőlem az összehasonlítgatásra való vágy, semmiféle negatív érzést nem tud bennem okozni, ha valaki eljut valahova, ahova én is szeretnék vagy mert megszerzett, elért valamit. Tök jó! Hajrá!
Azért olvastam el, mert rohadtul nem értettem az irigyeket, az irigyeinket. De Kitti elmagyarázta a dolgot 🙂
Szóval minden irigynek ajánlom a könyvet. Nem hosszú és nem is nagyon drága, viszont hasznos, hogy legalább a saját lelketeket ne mérgezzétek.

T. Harv Eker – A milliomos elme titkai

Mert aki gazdag, az nem azért gazdag általában, mert az ölébe pottyant rohadtul sok pénz (kivéve néhány embert), hanem azért, mert tett azért, hogy gazdag legyen, vagy megtartsa vagyonát. 90% fölötti az önerőből lett milliomosok aránya, akik elkezdték “pucér seggel” és eljutottak jó magasra.

Ez a könyv arról szólt, hogy a szegények és a gazdagok hogyan gondolkoznak, több példával és rengeteg magyarázattal. Nem hosszú könyv, viszont annál hasznosabb, ha az ember ki akar mászni a biliből.

Nekem nagyon tetszett a könyv és “rendes könyvben” meg fogom venni magyarul. Ehhez a könyvhöz vissza kell járni többször, levenni a polcról és újra elolvasni. Van mit tanulnunk nekünk is.
Mondhatnám azt, hogy teljesen alapmű és nem tévednék sokat.

Rozványi Dávid – Titkos hadműveletek a pénztárcád ellen

Ha 8 éves lennék, vagy teljes pénzügyi analfabéta, akkor tök jó könyv lenne. Szerencsére nem volt dágra, viszont nekem nem jött be. Vicces néhol, de ne ezzel kezdd a pénzügyi nevelésedet.

Kiszámoló videósorozat

Na igen. Brutál jó dolgokat mond a pasi, de néha nagyon országspecifikus. Annak, aki úgy érzi, hogy van mit tanulnia a pénzről, annak kötelező, annak meg pláne, aki azt hiszi, hogy tök profi.
Legalább az első két részét nézzétek meg! Már az is hozhat olyan felismeréseket, ami hasznos lesz a hátralévő életedben.


Brian Tracy – Szabó Péter – Az önfegyelem ereje

Abszolút alapmű, ha az ember szeretne valamit elérni az életben. Rengeteg megválaszolandó fontos kérdés és hasznos ötlet, tanács van benne.

Joe Dispenza – Engedd el önmagad!

A pasi rengeteg könyvet írt, nem magyarul olvastam és igazság szerint a pontos fordítás az egyetlen magyarul meghjelent könyvére nem illik.

Ő egy amerikai tudós, aki az aggyal és az idegekkel foglalkozik. Néhol elég tudományos a könyve, de lényeg az, hogy azzal foglalkozik, hogy az ember hogyan tudja az életét, tesét megváltoztatni a gondolatai segítségével. Merthogy lehetséges. Minden lehetséges.
Hasznos könyv, remélem majd egyszer magyarul is lesz több könyve.

A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

Nagyon sokáig szemeztem a könyvvel, aztán végül megvettem és nagyon nem bántam meg. Teljesen alapmű! Nem a pénz körül forog, hanem egy nő történetét és átváltozását meséli el attól a mélyponttól kezdve, ahonnan elindul a könyv, egészen addig a pontig, míg végül eljut a bodogságig. Szuper könyv!

Örökölt sors – Orvos-Tóth Noémi

Mindenki örökölt valamilyen sorsot, gondolkodást az őseitől. Ez sokszor nem túl jó és pozitív dolgokra terjed ki, de mégis együtt élünk velük és nem változtatunk. A könyv szerintem letehetetlenül jó, hasznos mindenkinek, akit egy másik ember nevelt fel.

A szent, a szörfös és a vezető

Egyik kedvenc mai íróm, Robin Sharma viszonylag új könyve. Eddig két könyvet olvastam a pasitól és szerintem hamarosan jön a többi könyve is.
Ő mindig regényt ír, ami általában egy emberről szól, aki valahogyan megváltoztatta az életét. Ebben az esetben sincs máshogy.
Az a fajta könyv, amit jó olvasni és az ember alig várja, hogy leülhessen olvasni 🙂
Teljesen ajánlott!

Papalagi

Mit gondol a civilizációról egy bennszülött?
Sokkal jobban látja a dolgokat, mint mi. Sajnos nem teljesen új a könyv, a 19. században íródott, de így is sok felismerést és igazságot tartalmaz.

Vizilónaptej

Kicsit vegyészetes, kicsit tudományos könyv, de …. nagyon nem szerettem.

A százegy éves ember, aki azon gondolkodott, hogy…

… túl sokat gondolkodik. Ehhez képest egy Rejtő gyenge próbálkozás. Nagyon hosszú, nagyon, nagyon fordulatos könyv, amit még nem olvastam el egészen mert már egyszerűen túl sok volt, hogy oldalanként negyven dolog történik benne. De ettől eltekintve szeritnem el fogom olvasni ha lesz agyam hozzá mert tényleg jó könyv és vicces.

Coelho – Hippi

Szerintem majdnem az összes könyvét olvastam a pasinak, de ez a könyv, kifogott rajtam. 47%-ig jutottam hosszú harcok árán, aztán feladtam a dolgot, egyben megfogadtam, hogy többet nem veszek tőle könyvet. Tragikusan pocsék szeirntem.

Ítélkezés nélkül

Mert mindig, mindenki ítélkezik. Ez a könyv meg arról szól, hogy hogyan ne ítélkezzünk. Hasznos volt, de nem nélkülözhetetlen.

Kepes András – Világkép

Tök jó könyv. Teljesen Kepes. Ha még nem olvastál tőle, akkor itt az ideje. Amúgy meg nézd meg a Világfalu sorozatot.