Mit csinálok, amikor semmit nem csinálok?

Kitört a június és itthon vagyunk. Ez egy furcsa helyzet mert ilyenkor már rég bárhol máshol szoktam lenni az elmúlt 14 évben, nem a munkán jár az eszem és azon, hogy mit kellene tenni a jelenben, hogy a jovőben ezerszer jobb legyen.

Furcsa helyzet, nem is tudom kezelni. A test és az agy máshoz szokott. A június a pihenés hónapja számomra. Elvileg.
Aztán néha máshogy van.

Vagy nem?

Képtelen vagyok értelmes dolgot végezni az utóbbi pár napban, és elgondolkoztam azon, hogy is van ez, meg azon is, hogy mit csinálok akkor, ha épp semmit nem csinálok.

A semmittevés a legjobb dolog a világon!

A semmittevés nagyon hasznos mert akkor jönnek az embernek azon ötletei, amik valóban tovább viszik pozitív irányba az életét.

Mit csinálok, amikor semmit nem csinálok?

Ha iszonyú meleg van és képtelen vagyok dolgozni, például videókat nézek a Youtube-on.

Milyen videókat nézek?

Semmiképp sem a négyezredik akciófilmet, krimit vagy ilyeneket nézek. Túl rövid arra az életem, hogy haszontalan dolgokra pazaroljam.

Miket nézek?

Szendrei Ádám pénzügyi szabadságról szóló videóit megnézem mindig, de Bence Balázs tőzsde, befektetés, megtakarítás témakörben készülő videóit is megnézem.

Ha épp olyanom van, Gunagriha előadásait is szoktam hallgatni, azon kívül, hogy Szabó Péter hosszabb videóit is szeretem, a kétévnyi OSA videókról nem is beszélve.

Minden héten megnézem szerdán az Elviszlek Magammal legújabb részét, meg szoktam nézni a DW Documental legújabb részét, ha épp érdekel. (Ez a német tévé egy olyan sorozata, ahol a mindennapjainkat érintő események, gondolatok, érdekességek után nyomoznak. Sokszor többrészes a dokumentumfilm és rengetegszer megesik, hogy pár órával a videó youtubera kerülése után leveszik, mert valakinek a tyúkszemére léptek vele, szóval jó megnézni őket azonnal – ha épp érdekelnek.

És mit csinálok még?

Nyomozok, infót gyűjtök.

Mivel pár év múlva elindulunk Berlinből, már most gyűjtöm az infókat ahhoz, hogy mit, hol, hogyan kell, hogyan lehet, hogy hol lenne a legjobb élni.

Nyomozom a következő utazásokat, tegnap például egész nap Guadeloupe szigetéről olvastam és néztem videókat. Vagyis információt gyűjtök.

Írok

Posztokat szoktam írni a vilaggamentunk.com-ra, az ennél lényegesen nagyobb, sokkal forgalmasabb nemzetközi weboldalamra pedig ötleteket gyűjtök.
Esetleg kiadom a feladatot, hogy mit, miről és hogyan írjanak. Hogy haladjon a szekér.

Ebédet főzök

Van egy jó szokásom, mégpedig az, hogy minden délben ebédet főzök magamnak és meg is eszem 🙂 ezen kívül kenyeret is szoktam sütni.

Vagyis, amikor nem csinálok semmit, akkor is valami olyanon pörög az agyam, ami hosszabb távon előrébb visz minket.

Álmodozok

Ha végképp agyatlan vagyok, akkor álmodozni szoktam.

Miért fontos az álmodozás?

Az embert igyekeznek lenevelni az álmodozásról, hogy saját álmait se vegye komolyan. Ilyen társadalomban élünk.

Mármint Magyaroroszágon nézik hülyének az álmodozókat, máshol kevésébé.
Az álmodozók azok az emberek, akik kitalálnak valamit és képesek tenni is azért, hogy az álmaikat megvalósítsák.
Nekem is vannak ilyen álmaim, amik lehet, hogy 30-40 évvel (!) előbbre szólnak, és természetesen van világmegváltó ötletem is.

Mivel rendszeresen “előveszem” ezeket az álmokat, ezek egyre inkább nem csak álmok. Itt nem az utazásokra gondolok, hanem sok olyan dologra, ami fontos sarokköve lehet az életünknek.

Fontos, hogy legyenek álmaink, mert ha nincsenek, akkor előrelépés sem lehet. Mert nincs hova, nincs merre lépni. 

Mondok egy egyszerű példát:

Jóska azt mondja, hogy “hát, nekem nincs pénzem, én csak a Járda-szigetekre” fogok utazni idén is.

Vagyis neki az álma, az az elvárása, hogy a Járda-szigetekre utazzon.
Ezt várja, ezt is kapja. Sehova nem megy.

Ha egy icipicit lecserélné ezt a gondolatot arra, hogy “Mit tehetnék azért, hogy eljuthassak X helyre?” akkor valószínűleg beindulna a gondolkodása és előbb-utóbb rájönne a megoldásra.
De nem teszi, mert Jóska egész nap csak a tévét bámulja meg játszik. A tévézésétől és a játéktól senkinek nem lett még több pénz a számláján.

És mit csinálok még?

Olvasok. Nem, semmiképpen sem romantikus lányregényeket vagy hasonlókat olvasok. A mit olvasok részben mindig kitárgyalom, mit is olvasok.