Milyen mostanában repülni?

Ha azt mondom, hogy semmi extra, elhiszed?

Pedig tényleg semmi extra látszólag. De részletezem.

Hányan vannak a repülőn?

Ahány jegyet el tudnak adni.
És nem, a középső sor nincs szabadon hagyva.
A fapadosok megtartották azt a hülye szokásukat, hogy random ültetik az embereket, akkor is, ha négyen utaznak.
Ha az anyagi részét nézem, megértem, mert most valószínűleg sokkal többen akarnak a rokon mellett ülni, akkor is ha egy 60 perces útról van szó. Kifizetik az extra díjat az emberek mert félnek.
Mi is kifizettük általában, egyszer meg nem, ott derült ki, hogy a helyzetre való tekintettel sem hagytak fel ezzel a random ültetős szokásukkal.

Változott valami a reptereken?

Annyi, hogy végig rajtad kell lennie a maszknak, ami az orrodat és a szádat is takarja. Ezt többször bemondják.
A reptereken az általában 4 tagból álló padokon legalább egy ülés le van takarva, rá van írva, hogy oda ne ülj.
Tisztasági szempontból nem tudok nyilatkozni, eddig sem volt panaszom a reptereken. Nem tudom, hogy most többet takarítanak-e vagy sem.

Négy reptéren jártam eddig mióta tombol a járvány, és eddig csak Szaloniki repterén csinálták azt, hogy elvette a check-in-es nő a telefont és ő tette oda a masinához.
Ezzel az a gond, hogy egy gépen utazik mondjuk 180 ember. Két ember csekkalja be őket. Az mondjuk legyen 90 ember fejenként. 90 ember telefonján mennyi baci és vírus meg dzsuva lehet? És ebből a rengeteg emberből hány fertőtleníti le a telefonját miután a nő a kezébe vette? Hány tekinti a telefonját veszélyes tárgynak, miután a nő megfogta mindenkiét szépen sorban, egymás után? Ne gondoljuk tovább a dolgot, hogy a kedves nőci Szaloniki repterén micsoda tömegkatasztrófát tud elindítani egy ilyen egyszerű dologgal. Egy országot kiirthat.

És a repülőn mi változott?

Annyi, hogy végig rajtad kell hogy legyen a maszk. Az orrodat és a szádat is fednie kell. Ezt többször bemondják.
Amúgy egy kedves honfitársunk volt annyira “fasza gyerek” hogy ő márpedig nem veszi fel a maszkot, mert az szerinte hülyeség.
1000 euró bírságot fizettek fejenként és a rendőrök is kijöttek a repülője érkezéséhez. Szóval legyen rajtad a maszk. Mindig.

Azt nem tudom, hogy valamit és bármit fertőtlenítenek-e a repülőn minden járat után. Jó lenne azt hinni, hogy ez így van. Mindenesetre a biztonsági övek nincsenek olyan katonás rendbe varázsolva, mint eddig. Ennyi látszik.

Szóval nem tudom mennyire jó ötlet taperálni a gép belsejében bármit.

A kaja kiszolgálása változatlan módon történik, annyi van hogy készpénzt nem fogadnak el, csak bankkártyát.

A QR kódok a belépéshez

Mielőtt elindulsz egy országba, be kell jelentkezned oda, majd elküldenek neked egy QR kódot emailben.
Ezzel tudsz bemenni. Ha nincs ilyened, akkor ciki a helyzet, 500 euró a bünti.
Mit kérdeznek ebben a kérdőívben?
Eddig spanyol és görög nyomtatványt töltöttem ki, és nem egyeztek. A spanyolok végigkérdeztek egy csomó mindent, az egészségi állapotomtól kezdve mindent, amit el tudsz képzelni, a görögök ezzel szemben meg csak azt kérdezték meg, hogy hol fogok lakni az első 14 napban. Nem kérdezték, hol ülök a repülőn, hogy vagyok, köhögök-e, csókolóztam-e koronás fertőzöttel, semmit nem kérdeztek.

A spanyolok rendesen beszkennelték a cuccot, majd mondták, hogy mehetek, a görögök meg szemmel ellenőrizék (!) a QR kódot… Szóval sok értelme nem volt.

Ennyi van mostanában, ha repülőre ül az ember.