Mi a helyzet 2023. április 13-án?

Mostanában azzal szoktam kezdeni, milyen az idő. Most is így lesz. Az időjárás reményteljes. Idén lassan jön a tavasz, de inkább ez legyen, mint pár éve, amikor áprilisban már 35 fok volt. Majdnem minden nap esik az eső, ami szerintem szuper mert valahogy hasonlít az itteni időjárásra és az előző években borzasztóan nagy volt a szárazság, már a lakosságot kérték, hogy locsolják a fákat. Háttérként elmesélem, hogy Berlin egy mocsaras területen fekszik és igen sok a folyó, tó, csatorna, patak és minden, amiben víz lehet. Itt még az építkezéseket is úgy kezdik, hogy először furcsa színű csöveken elvezetik a talajvizet a legközelebbi vízhez. De mi a helyzet most?

Itt dinoszauruszt tartottak?

Magyarországon, a kertben van (volt) több „bódé” is. Az egyikben disznót, a másikban csirkét tartottak. A csirke nem hatalmas állat, ezzel szemben a bontáskor kiderült, hogy olyan alapja volt a csirkeólnak, ami egy elefántcsordához is elég lett volna. Szegény bontóember jött a markolójával és alig tudta elbontani. Egy átlagos ól dőlt volna azonnal, ezzel meg két napig szenvedtek. Aztán a teraszt is elbontattuk velük, végül az előzetesen megbeszélt 150-210.000 Forint helyett a pasi benyőgött egy laza 570.000 forintos árat. Hát…. sokalltuk, majd következett egy egyezkedés, amikor felajánlotta, hogy enged 10%-ot az árból, ha nem kérünk számlát. 😀 Elég elmebeteg elképzelés és nem is jött be neki, szóval az eredeti összeghez képest nyilván többet fizettünk (a terasz bontása és a sitt elszállítása nem volt benne az eredeti árban). Végül mindenki jól járt.

Mindennapi rettegésünket add meg nekünk ma és szabadíts meg a gonosztól…

Nem tudom jól teszem-e, de kifejezetten kíváncsi vagyok arra, mit írnak a kormánypárti lapok, mi van a magyar kormánypárti tévékben és az jött le, hogy:

1: Borzasztóan káros az ember lelkére, ha akár naponta 5 percet ezekkel a fröcsögésekkel tölt. Lásd alábbi részeket, amik szerintem igen idegbajosra sikeredtek. Következtetés: nem szabad magyar kormánypárti oldalakról tájékozódni, ugyanakkor vicces is mert:
2. Minden napra jut egy „itt a világvége” és „kitört a harmadik, mindent elsöprő világháború”. Nyisd meg az Origót random nap (de inkább ne) és ott fognak sorjázni a negatívnál negatívabb hírek. Plusz minden napra jut egy egyre növekvő atomháború lehetősége. Kell ez nekem?
3. Mindent és bármit negatívan fogalmaznak meg. Csodálatos idő van, kék az ég, kellemes rigódalra ébredt az ország és virágillat van a levegőben. Tavasz van.
Felejtsd el!
Helyette így szól: Utolsó pillanat, hogy a tavaszt élveze, holnaptól kemény atomjégkorszak köszönt be, nagyfogú, leprás, kiéhezett jegesmedvék marcangolják szét a méter magas hóban az utolsó falat élelmet kutató gyanútlan magyarokat. ITT A VÉG!
4. Magyarország a világ egyetlen helye, ahol még nyugalomban és békében lehet élni. Mindent a magyarok találtak fel, mindent magyarok valósítanak meg és természetesen mindent a magyarok oldottak meg, mert Magyarország az egyetlen hely a világban, ahol még gondolkodnak az emberek. Máshol háború van, rettenetes szegénység, az emberek alig bírják a magas rezsit fizetni, (:DDD) hosszú, tömött sorokban migráncshordák lepték el a világot és már minden hároméves gyereket átoperáltak a másik nemre. Lány volt? Mától fiú. Fiú volt? Mától lány. Természetesen a szülők tudta nélkül. Beadod Jancsikát az oviba és Juliskát kapsz vissza. Mindenki háborút akar. Bezzeg a békepárti Magyarország! A dollárbaloldal a felelős mindenért. Tiszta hülye a világ, mindenki szemben jön az autópályán!

Mi van Berlinben?

Tök nyugi van, jön a tavasz, virágoznak a tulipánok és sok az orosz vagy ukrán. Tudom, hogy írtam már, de meglepően sokan vannak. Engem legalábbis meglep mennyien. „The population grew by 2.9 million between the end of 2014 and 30 June 2022, but the number of people with German citizenship has decreased.” Ebből 1 millió az ukrán. (Itt tudsz nézelődni a statisztikákban)
Magyarországon szeretik azt gondolni, hogy a migráncs az kizárólag szír, afgán, pakisztáni vagy szomáliai lehet és mindenképpen muszlim. Nem.
Hallottam egy egész hosszú riportot, amiben egy bajorral beszélgettek arról, mit gondol a bevándorlásról. A pasi meglepően jól látta a dolgokat és tükrözte a német kormány álláspontját, miszerint szükségesek vagyunk és rengeteg jól képzett, itt hiányszakmában dolgozó embert akarnak az országba csábítani. Migráns és migráns között is hatalmas különbség van és érdemes nem mindent és mindenkit egy kalap alá venni. Sikerülni is fog nekik. Hozzáteszem, hogy a német egy kényelmes fajta és ha arról van szó, hogy „Mari néni, akkor most hogy már 75 tetszik lenni, tessék visszatotyogni a szalag mellé dolgozni mer’ holnaptól nyista nyugdíj” akkor a német nem azt nézi, hogy dehát ezek „fúj migráncsok” hanem azt, hogy ők azok, akik befizetik az államkasszába a nyugdíjára való pénzt és ha a „gonosz migránsok” eleget dolgoznak, akkor Mari néni mehet tovább hajókázni meg Mallorcára nyaralni.
Elbutult magyar Mari néni erre azt mondja hogy „de hát én egész életemben fizettem a nyugdíjat, nekem jár” de Mari néni sosem tudott mélyebben és összetettebben gondolkozni, ezért nem érti, hogy az akkor befizetett nyugdíjából az akkori nyugdíjasokat fizette a kormány. Most meg ugye a keresőképes lakosság egy egészen jól látható része külföldön fizeti a külföldi nyugdíjasok nyugdíját, és egyre kevesebb az adófizető Magyarországon.
Sarkosan fogalmaztam, tudom. Bocsánat.

A „nyomorgó nyugat”

A többség szerint Berlinben vicces árak vannak a magyar árakhoz képest, főleg a nagyon vidéki magyar, kis falusi boltok áraihoz képest. Igazuk van. Ami engem sokkal jobban aggaszt az a rettenetes minőség, amiért az emberek még többet is fizetnek Magyarországon.
Őszintén megmondom, nézegettem a magyar Lidl, Aldi és egyéb prospektusokat és elrettentem attól, hogy milyen zsíros, rosszul kinéző húsokat mutogattak, de erről már az előző helyzetjelentésben írtam.

Hírferdítés

Tegnap megint elővették Németországban, hogy legalizálni lehetne a füvet. Ez itt úgy működik, hogy körbejárják a témát, több szempontból is megvizsgálják, szakértőket vonnak be, pro és kontra érveket sorakoztatnak fel és adnak időt a döntésre, átgondolásra. Nem úgy döntenek, hogy a felgyűrt ingű miniszterelnök az asztala fölött állva, egy kockás papírra lefirkálja, hogy akkor holnaptól ez és ez van és kész.

Magyarországon hogy jelent meg a hír? Tényként. Legalizálják. Kijelentő módban. Nem talán majd legalizálHATják, ha úgy döntenek.
Hozzáteszem, hogy lehet kapni füves csokit és bármit is a boltokban, nyilván hatóanyag nélkülit már most is.

Mi van a coviddal?

Legnagyobb sajnálatomra még a Corona Warn-appot is lelövik a hónap végén, pedig az izgalmas volt és szerettem, amikor bepirosodott, jelezvén, hogy hányadikán tartózkodtam egy fertőzött mellett.
A másik, ami számomra teljesen furcsa, hogy Magyarországon van ember, akit nem teszteltek egyáltalán, de a leginkább az az érdekes, hogy egyszer sem kaptam el a kórságot, pedig rengeteget utaztam a pandémia minden hónapjában és még „úszó Petri csészén” (óceánjáró hajón) is heteket, hónapot töltöttem. Mai fejjel kifejezetten érdekes a 2021-es helyzetjelentés, de a tavalyi sokkal lelkesítőbb.
Emlékeztetőül beteszek ide pár fotót az appról.

Nem fagytunk meg, pedig…

Hiába az elmúlt évtized legkeményebb tele, nem fagytunk meg, hiába ezt vizionálták a magyar lapokban. „Már készítik fel a lakosságot arra, hogyan kell mécsessel befűteni egy szobát” (Erről írtam, hogy szerintem a katasztrófavédelemnek nem az a feladata, hogy nyugtassa a lakosságot, hogy minden rendben lesz és ha jön a Szörnyen Nagy Katasztrófa akkor majd mindenkit jól megvédenek, hanem inkább az, hogy előre gondolkodjon, és felkészítse a lakosságot mindenre is. Jó, igen, a német az egy klinikai eset mert itt -a kertesben lakók közül- rengetegnek van házi bunkere, óvóhelye, erre külön bizniszek is vannak minden olyannal, amit az átlag nem is tud kitalálni.
Ilyen hidegre nem emlékszem még itt, olyanra meg semmiképp, hogy áprilisban simán essen a hó és hogy borzasztóan hideg legyen. (Ez most 5 fokot jelent)
Szóval a körülbelül dupla hosszúságú tél és a rekord hidegek -amik ráadásul hosszú ideig tartottak- ellenére egyrészt volt gáz, másrészt nem került sokszorosába, bármennyire is fáj ezt olvasnia egy párttévén élőnek.
Mivel ez az energiaáras mizéria itt már annyira kikopott a közbeszédből, beteszem erről is a fotót, hogy az utókornak megmaradjon. Ez a gázárakkal foglalkozik és a vastagabbik vonal mutatja az idei árat. „Kinek mit intézett kormánya.” csak hogy egy híres magyart idézzek.

De ha a tározók telítettségét nézzük, vagyis hogy mennyi gáz van az országban, akkor ebben a tekintetben is el kell keserítenem minden HírTV nézőt. Bár, nyilván hazugság minden egyes szó. Természetesen. Sötétebbik vonal az idei gázmennyiség, a világosabbik a tavalyi.

Mielőtt felmerül a kérdés, igen, a németeknek mindenről van statisztikájuk, szerintem még a statisztikáról is vezetnek statisztikát. A gázzal és energiával kapcsolatos képek és adatok innen jöttek.

Mi a helyzet az utazásokkal?

Csak a szaudi és a bahreini utazás van tervben, meg persze Magyarországon is leszünk elég sokat. Ott a házat fogjuk szépítgetni és idén a kerttel fogunk foglalkozni. Első körben egy új teraszt építünk meg kerítést a patak mellé, magaságyásokat csinálunk és a házat rendezzük be. Mivel öt nagy szoba, ez nem két forint. Jó lenne télen melegebb helyre menni mert nem volt szimpatikus az idei tél és köszönöm, de nem szeretnék -5 fokban sétálni, inkább 25 fokban. De majd meglátjuk.