Március 16 – Helyzetjelentés

Elfelejtettem megírni a helyzetjelentést 14-én, de nem sok változott két nap alatt.  Szóval mi van 2022. március 16-án?

2022. március 16-án épp időváltozás van, ami nem tekinthető extrának mert Berlinben mindig változik az idő, de most valami nedves légtömegek érkeztek és hiába van mindjárt dél, köd van. Néha átsejlik a napsütés, mert azért mégiscsak tavasz van. Legalább hideg nincs, tegnap egész nap nyitva volt az ablak mert tökéletes tavaszi idő volt 16 fokkal és verőfényes napsütéssel.  Ráadásul hajnalban a rigók énekelnek, annál meg nincs is szebb. 

Felvásárlási láz

Nincs olaj. Semmilyen olaj nincs. Nincs napraforgó, repce de még olívaolaj sincs, pedig az nem az Ukránoktól jön, szóval a fene sem érti.
Ez most engem is erősen érint mert már csak használt olaj van itthon, abból is csak 2 deci, és még az olívaolajamból is csak két evőkanálnyi van, tehát ezt a helyzetet sürgősen meg kell oldani, különben nem tudok magamnak kenyeret meg pizzát gyártani a gluténmentes lisztemből.
Zsír szerintem van a hűtőben, legalábbis remélem.

Miért nincs olaj?

Mert a német előrelátó. Nekem is az volt az első gondolatom, amikor megláttam hogy Ukrajnából jön az olaj meg a liszt, hogy akkor most venni kellene pár üveggel, de ki is ment a fejemből, aztán már csak az üres polcot láttam meg a feliratot fölötte, hogy vásárlónként 3 litert lehet csak venni. Remek.
Összességében nem félek attól, hogy újra kifogynak a készletek a boltokban mert mindenből van itthon, kivétel olajból.
Megtanultam a pandémia első hullámában hogy tényleg legyen itthon kaja és minden egy-két hónapra elegendő, plusz vésztartalék.

Mi van a vírussal?

Semi extra. Sok az új fertőzött, de nagyon kevesen kerülnek kórházba, és a korlátozásoknak is vége van már vagy vége lesz, nem tudom mert nem érintett eddig sem.
A reptéren sincs már ellenőrzés sem kifele, sem befele.
Oké, a reptér egy katasztrófa, de arról most nem akarok írni, mert rettenet mód fel tudom b.szni az agyam rajta. Kérem vissza a régi Schönefeldet!

Image by Arek Socha from Pixabay 

És amúgy mi van?

Házvásárlási láz ezerrel. Tervezés, nyomozás napi sok órában. Kattogás a szobák falazatán, a fűtésen, a burkolatokon és még ezernyi máson. Szépen körbe-körbe mint a kutya aki a saját farkát kergeti.
Ez roppant kimerítő mert rengeteg új dolog van most az építőiparban és ami még 5 éve “fú de modern, de menő” volt, az mára elavultnak számít és néha egymásnak ellentmondó dolgokat olvas az ember. De legalább haladunk. Az is látszik, hogy ez nem egy sima két hónapos projekt lesz. De egyszer elkészül, és ez a lényeg.

És az utazások?

Hamarosan egy elég összetett útra megyünk Izrael, Törökország és más országok érintésével, de a vírushelyzet és a háború miatt “hiszem, ha már visszajöttem” üzemmódban vagyok. Semmi szervezés, semmi kattogás, majd úgy lesz jó, ahogy lesz. Ezzel nem sokat foglalkozom mostanában.

Hát, ennyi van 2022. március 16-án.