Helyzetjelentés: 2022. február 15

Tegnap nem tudtam leírni mi a helyzet mert dög fáradt voltam. Eleve (nagyon) korán kelek magamtól, de ha egy órával korábban kell felkelnem ráadásul órára, akkor tök hülye vagyok egész nap. Nem szeretek fél 4-kor kelni. Szóval ma mesélem el, mi a helyzet február 15-én. 🙂

Az egyik legnagyobb változás előtt állunk?

Évek óta készülünk egy nagyobb változásra, rengeteg energiát, időt és pénzt fektettünk abba, hogy egy nap valóra válhasson, és lehet, hogy itt van előttünk, eljött az ideje. Erről nyilván nem akarok sokkal bővebben írni most, de ennyire nehezen nem hoztunk még meg döntést és számomra egyre inkább úgy tűnik, hogy lehet, hogy bár dönteni fogunk, de az nem 100%-os lesz. Mert a biztos, hogy a kiszámíthatót az ember elég nehezen engedi el. Szóval szerintem lesz egy pár éves átmeneti időszak, de ez majd kiderül később. Az is lehet, hogy eltelik két hónap és máshogy gondoljuk majd, mindenesetre 2022. február 15-én épp ez van.
Lényeg az, hogy rohadtul sokat agyalunk a dolgon, szerintem főleg én mert nekem van erre nagyobb agykapacitásom pillanatnyilag.

Birtokvásárlás?

Én egy külszíni ember vagyok, akit bezártak egy lakásba. Lassan az életem felét lakásban töltöttem, mindig szigorúan a város szívében, vagy nagyon közel hozzá mert ha már homár… legyen kövér.
De nem ment ez egyszerűen mert az első időben majdnem belepusztultam abba, hogy nincs teraszom, hogy nem tudok ültetgetni ezt-azt (értsd: mindent). De ha tök őszinte akarok lenni, akkor leírom azt is, hogy alig várom, hogy kimehessek a parkba, hogy láthassam ahogy a tavasz egyre közeledik vagy ahogy a nagy halak eltűnnek a tél előtt és még sorolhatnám. Ha normális az idő, egész biztosan valahol máshol vagyunk, csak nem a lakásban.

Szóval ez a háttér meg az, hogy a pandémia alatt bár tök jól voltam, de az főleg azért volt mert általában bárhol máshol voltam, csak nem itthon. Mindenhol jó, de a legjobb máshol felkiáltással éltem.

És ott vannak a vágyak, meg az elvárások. Amiből sok van. A legfontosabbak:
1. Legyen NAGY terület hozzá. Nem azért mert egy hektárt akarok répával vagy paradicsommal teleültetni, hanem azért, hogy elég messze legyen a szomszéd. Szomszéd mindig van, de a mostani túl közel van és túl hangos a gyereke. Szóval nagy terület kell.
2. Dombok! Berlin egy csoda, de lapos. A legmagasabb pontja is sittből lett összehordva. Bevallom, a dombok léte az egyik legfontosabb kritérium.
3. Ne kelljen a házat újraépíteni téglánként, legyen benne bővítési lehetőség mert a háznak is elég nagynak kell lennie.
Kell két dolgozószoba, egy elég nagy nappali, egy hatalmas konyha, hálószobából legalább kettő, két fürdőszoba, egy vendégszoba ami lehetőleg egy külön lakrész. Az, hogy télikert (a dzsungelemnek), kerti konyha (nem nyári konyha, hanem kerti!) fürdőház és egyéb nyalánkságok is szükségesek, az már csak részletkérdés.
4. Legyen kifogástalan internet. Ez az egyik legfontosabb dolog mert bármit megoldunk, de ha nincs net, nem tudunk dolgozni.
5. Zsákfalu!

Az összes többi részletkérdés. Az, hogy nincs étterem, nem tudok kaját rendelni… már nem annyira érint -most így gondolom- mert ezért tanultam meg mindenféle nemzetek ételeit elkészíteni. Készültem a dologra. És az is részletkérdés, hogy nincs bolt a környéken. A szomszéd faluban van egy kisbolt.
Legyen tér, az a lényeg.

Mi van a vírussal?

Újra leginkább az a téma a városban, hogy „mind meghalunk” de most nem a vírus miatt, hanem azért mert a környezetvédelemre többet kellene fordítanunk. Már vagy 3 hete akcióznak a környezetvédők erre-arra a városban mindenféle módszerekkel és nagyon drukkolok nekik. Fájdalmas lesz az átállás, de inkább fájjon, mint belepusztuljunk mind.
Szóval a covid már nem téma, ami egész felüdítő az előző két év után. 🙂
Utazni is lehet szabadon, úgyhogy idén már nagyon sok helyen voltunk. 🙂

Mi van az utazásokkal?

Idén elmegyünk egy elég összetett útra. Nagyon érdekesnek ígérkezik és több bakancslistás pontot is kipipálok vele. Majd kiderül, hogy lesz. 🙂 Már semmit nem vagyok hajlandó előre tervezni és még álmodozni sem, elég sokszor estünk pofára mostanában.

Mi van még?

Semmi. Kellemes idő van, a fülemet süti a nap, béke van és nyugalom. Meg elég nagy falat remény is van a láthatáron. Ennyi van február 15-én.