Helyzetjelentés, 2021. augusztus 14

Kettőt pislogtam és eltelt egy hónap. (Az előző helyzetjelentést itt olvashatod.) Augusztus 14-én béke van és nyugalom, mennénk már valahova mert látszik, hogy a helyzet megint kezd eldurvulni és a fene sem tudja, hogy ebben a negyedik vagy ki tudja hányadik hullámban mi lesz, mik lesznek a szabályok.
Jártunk mostanában erre-arra a város körül, voltunk egy olyan körön is, hogy Potsdam, Spandau, Grunewald és tök jó volt. Igazság szerint egy kicsit furcsa a helyzet mert ezek a helyek a napi mozgásterünkbe tartoztak még a pre-covid időkben, de ebben a nagy bezártságban már élmény kategória lett az ilyen “távolságokba” mászkálás. Sajnos.
A hónapban még nem olvastam semmit, és ez most tök jól esik. A múlt hónapban elolvastam 10 könyvet, a többsége emésztgetős fajta volt, így talán nem is csoda, hogy most nincs folyamatban egyetlen könyv sem.

Tervek

  1. Lefoglaltunk egy olyan utazást, ami nagyon remélem, hogy megvalósulhat. Jó messze megyünk majd, elég sok időre, ha a covid is úgy akarja. Régen tervben volt, bakancslistás is. Meglátjuk mi lesz belőle.
  2. Megyünk majd Magyarországra, ott elintézzük a dolgainkat aztán majd meglátjuk mi lesz.
  3. Titkos terveink vannak, elég nagyok, de ki tudja hogyan alakulnak a dolgok.
  4. És persze ott van még az olasz út is. Azzal is ki tudja mi lesz. Márpedig a Stromboli vulkánt szeretném megnézni, de megint nem tőlünk függenek a dolgok.

Mit szabad és mit nem?

Éppen az van, hogy már elindult a suli nálunk, a gyerekek vígan szaladgálnak az isi udvarán. Az éttermek nyitva vannak, be lehet menni, nem kérnek semmit, az is igaz, hogy berlini szokás szerint az ember kint ül egészen addig, míg nincs irtó hideg. 🙂
Ez is milyen furcsa, hogy itt az emberek még a hóesésben is kint ülnek és söröznek 🙂 Meg persze fagyiznak is.
A tömegközlekedésen kevesen utaznak, sosincs tömeg, legalábbis nem láttam mostanában tömeget.

Autó vagy nem autó?

Szuper helyen lakunk, természetközeli, de annyira hiányzik az erre-arra mászkálás, hogy felmerült, hogy veszünk egy autót. Először persze azt kellene eldöntenünk, hogy valóban szükségünk van-e kocsira és ha igen, mennyit használnánk? Aztán majd jöhet a kalkulálás, hogy megéri-e a saját autó vagy jó nekünk egy errefelé tömegével elérhető bérautó (We Share, Miles, stb.) 🤔

Más nincs. Elkezdtem a dolgaimat csinálni, a jelszó most is az, hogy “a legkisebb erőfeszítéssel a legnagyobb eredményt elérni” mert tényleg nem akarom agyondolgozni magam újra.
Ez van augusztus 14-én. Béke és nyugalom, éppen kellemes napsütés és Spotify hallgatása a háttérben. Éppen ezt hallgatom.