2022 áprilisi helyzetjelentés

A 2022 áprilisi helyzetjelentéssel alaposan elmaradtam. Nem véletlen. Olyan sűrű napjaink voltak és lesznek is, hogy nem maradt szusszanásnyi idő sem arra, hogy összefoglaljam a helyzetet. 

Nagyon várom már a nyugisabb időszakot, de kellenek ezek a pörgősek is, hogy ne monoton és tökéletesen kiszámítható legyen az életünk. Mert szerintem annál nincs borzasztóbb, mint amikor semmi nem történik huzamosabb időn át és semmi változatosság nincs. 

Tegnap Santorinin jártam. Csak villámlátogatás volt, ettől függetlenül sikerült belepréselni mindet, amit akartam. A sziget még mindig egy csoda! Ilyen szépnek még nem láttam, tengernyi virág virít a szigeten ilyenkor. Köszönöm, hogy láthattam.

Hajózni voltunk, egy pici teknővel vágtunk neki a Fölközi-tenger keleti medencéjének és most egészen Izraelig jutottunk. Jeruzsálem egy csoda, de mindenképp kell a vallásos hevület ahhoz, hogy az ember valóban értékelni tudja azt, amit lát.

Mi van a vírussal?

Mindenhol visszaszorulóban van a vírus. Berlinben szerintem már semmilyen szabály nincs, talán már csak az egészségügyi intézményekben kell maszkot hordani meg a tömegközlekedésen. Utóbbival meg nem járok mostanában, beteg sem vagyok, szóval kijelenthető, hogy számomra az élet visszatért a normális kerékvágásba. 

Mik a tervek?

Új tervek születtek az elmúlt hetekben. Ezek részben nem újak mert vitorlázni már 20-30 éve is meg akartam tanulni, de most érzem az energiát, sikerülni is fog. Mivel nem az terv, hogy majd néha hétvégenként a Balatonon töltünk egy-egy napot, hanem sejthető hogy “ha már homár, legyen kövér” alapon megy ez is. Szóval a cél a tengeri vitorlás vizsga és egy tengeri utakra alkalmas hajó birtoklása. Mert a szabadon élés továbbra is cél, nem mintha most annyira sok kötöttségünk lenne, de azért még van.

Hogy vagyunk?

Rohadtul fáradtak vagyunk. Kimerültek és lemerültek, hetek óta 50%-kal indítom a napokat a Body Battery-m szerint, ami nem sok. Lesz mit tölteni mostanában.

Ingatlant vásárolunk!

Ráadásul nagyot, olyat, amit a saját igényeink szerint alakíthatunk. Lesz min agyalni de az eredmény szép lesz. Fontos, hogy igyekszünk majd nem rámenni idegileg mert egy ilyen építkezés elég sokat kivesz az emberből. Azt meg nem akarjuk. Szóval a szükséges lépéseket majd megtesszük, hogy elkerüljük az idegbajt.

Hát, ennyi van mostanában.

Előző helyzetjelentéseket itt olvashatod.

A kép innen jön: Image by redakcaky_cz from Pixabay