2021. november 14 – Helyzetjelentés

2021. november 14 egy teljesen szürke novemberi nap. Reggel még pislákolt a nap valahol de most dél körül inkább már az a csoda, hogy nem esik valami trutyi az égből.

Már lassan két hete itthon vagyok, a legutóbbi utazásom egy hatalmas óceánjáró fedélzetén volt. Jó volt, szép volt, de sajnos már vége. Majd hamarosan az élménybeszámolókat is olvashatjátok. Legnagyobb meglepetés az lesz, hogy Franciaország gyönyörű és Provence maga a csoda. (Kóros, tudom.)

Mi van a vírussal meg az oltakozással Berlinben?

A helyzet elég érdekes. Az ország napról napra rekordokat dönt az új fertőzöttek számával, de a helyzet már nem olyan világos, mint eddig volt mert most a gyerekek a betegek, akiknek ráadásul suliba kell menniük. Nincs online oktatás, van viszont rengeteg beteg gyerek, akik még olthatatlanok is.
Itt mindenről van statisztika, még arról is, ami első látásra teljesen felesleges és nem próbálnak meg mindent eltitkolni.

Az idősebb korosztály köszöni jól van, főleg a gyerekek és a fiatalok vannak dögrováson.

2021. november 14, helyzetjelentés
Forrás: https://interaktiv.morgenpost.de/corona-virus-karte-infektionen-deutschland-weltweit/

2G?

Lassan komolyan veszik a 2G szabályt, miszerint csak az oltott és a felgyógyult menet bárhova, de egyre gyakrabban hallani azt is, hogy hamarosan kötelezővé teszik az oltást mindenkinek.

Mi van az utazásokkal?

Több útról lepattantunk, de érdekes módon ugyanarról a dátumról van szó. A múlt hónapban még ott tartottunk, hogy a gonosz Costa mindent megváltoztatott, viszont valamikor vettünk repjegyet Marokkóba, mert milyen jó lesz majd… de aztán Marokkó hirtelen megtagadta a bemenetelt minden Németországban élőtől, teljesen mindegy, hogy oltott vagy oltatlan és visz magával tesztet.
Mióta ez kiderült és ha jól számolom a sokadik útról pattanunk le, azt mondtuk hogy oké, ha ennyire nem akar összejönni a dolog, akkor maradunk itthon.
Marokkót pedig nem értem mert mondhatná azt, hogy aki megy, az legyen oltott és vigyen tesztet magával. Persze negatívat.

És akkor most mi lesz?

Vélhetően maradunk a popikánkon, nem megyünk sehova. Persze ilyenkor szoktak jönni a legjobb ajánlatok meg a legjobb lehetőségek, szóval a fene sem tudja. 🙂 2021. november 14 -én úgy tűnik, hogy nem megyünk sehova, de annyira, hogy már meg is írtam, hogy hol járunk idén. Persze rögtön eszembe is jutott, hogy tavaly is így tettem és akkor következett még csak az éve nagy kalandja, ami a semmiből jött 🙂 és milyen jó volt az is! (Tavaly miután megírtam h “nah, ennyi volt idén” hirtelen kibontakozott a lehetőség és elhúztuk a csíkot Görögországba, ahol végül sok hétig egyedül voltam, és nagyon jó volt.)

Amúgy béke van és nyugalom. Általában nem mászkálunk ki a lakásból csak este vagy hajnalban.A többi helyzetjelentést itt olvashatod.