2019 nyári tervek – amiből le kell faragni

Nem volt egyszerű a dolog, egy cseppet sem.
A tavalyi álláshoz képest nagyon sokat változott a helyzet, bejöttek “váratlan” utak és főleg hatalmas lehetőségek, amiket ki is használunk. Naná!

Mivel idén (2019) többször megyünk/mentünk -nagyon- messzire hosszabb időre, a szabadságokkal is centizni kellett. Remélem utóbbi majd megoldódik 🙂

Lényeg az, hogy a hagyományos nyári nyaralásra maradt maximum 10 munkanapunk. Ennyi időre nyilván nem a Föld másik oldalára megyünk, hanem inkább a közeli országok valamelyikét szelemtük ki.

Eleinte toronymagasan vezetett Bulgária mert ott még nem jártunk, de amikor kiderült, hogy “csak” 350 km. a tengerpartja, és ami kellemesebbnek mondható tengerpart, ott több sorban állnak a napernyők, akkor Bulgáriát gyorsan eltettük egy tavaszi vagy őszi utazásnak, a partján tölött vakációról pedig szerintem örökre letettünk.

Spanyolországba megyünk, Andalúziába!

Én már lassan 15 éve jártam ott először.  Majdnem minden várost és szebb helyet megnéztünk már,  és nagyon szeretem Andalúziát, így csak idő kérdése volt, hogy mikor megyünk újra.
Mostanáig kellett várni. 🙂

Ebben a pillanatban úgy fest a dolog, hogy autót fogunk bérelni Sevillában és oda is megyünk vissza.
Azért bérlünk autót -eleinte nem volt tervben- mert a tengerpart, ami minden igényünket kielégíti, bizony nem közelíthető meg tömegközkeledéssel. Szerencsére.
(Itt  olvashatod el a poszot Andalúzia legszebb tengerpartjairól.)

Mivel ez Spanyolorzság egyik legszebb tengerpartja, ennek örülünk. A busz (vonat nincs!) a parttól 10 kilométerre tesz le, így csak autóval lehet megközelíteni. Meg persze taxival, de egy út taxival majdnem többe kerül, mint egy hétre kibérelni egy autót, ami elég durva, akárhogy is nézzük.

Ez a part kell nekünk!

Igényeink, avagy milyen egy jó tengerpart nekünk:
– vagy senki ne legyen, vagy nagyon kevesen legyenek,
– legyen homokos és szép
– egyéb feltétel nincs, sőt, jetski és egyéb zajos tevékenyésggel járó turistaattrakciók kizárják, hogy oda menjünk. Még tengerparti bár és étterem sem kell ahhoz, hogy jól tudjuk magunkat érezni egy tengerparton.

A terv:

Sevilla – Jerez de la Frontera – Cádiz – tengerpart – Tarifa – Marokkó (Tanger) – Gibraltár – Granada – Córdoba – Sevilla

A parton legalább 3-4 napot szeretnénk tölteni.

Ha ezt kivonjuk a rendelkezésre álló időből, rögtön kiviláglik, hogy igen szűkös lesz az idő, tehát a fent felsorolt városokból valamelyiket ki kell húzni. Sajnos.

Ezzel is úgy vagyok, hogy majd megyünk még arrafelé, nem kell mindent egyszerre megnézni és végigrohanni a magyaroroszágnyi területű és lakosságú autonóm közösségen.

Nehezíti a helyzetet, hogy ez Európa legdélebbi része és a hőmérséklet ezt tükrözi is. Amikor szeptember közepén ott jártam, akkor 42 fok volt Sevillában.
Remélem most kifogunk egy hidegfronot és végig 25 fok lesz. Persze ez csak egy álom, valószínűleg melegebb lesz.

Külön terv az andalúz úthoz:

1, megnézni egy farmot, ahol röfiket és bikucikat szabadon tartva nevelnek
2, elmenni Cádizban a piacra. Ott jártam már egyszer és nagyon tetszett.
3, Sevillában megnézni mindent, ami érdekes – szerintem Sevilla egy szuper város,
4, Elmenni Jerez de la Fronterában egy kóstolóra.
5, Végigjárni a Cminito del Rey-t tök buli lenne.
6, Tengerparton dögleni pár napot.
7, Gibraltár! Amikor utoljára ott jártam, nagy élmény volt!
8, Marokkóba áthajózni, ha már olyan közel van 🙂
9, Legurulni egy homokdűnén. Kihagyhatatlan!